Ακαδημία

Η Ακαδημία

H PMA Hellas προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα και σεμινάρια, στα πρότυπα της New York PMA Academy (εικονιζόμενος ο ιδρυτής Sifu Nick Sacoulas), η οποία συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες σχολές πολεμικών τεχνών σε διεθνές επίπεδο.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται πάντοτε μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές και ενθαρρυντικό περιβάλλον, όπου συνδυάζονται η προοδευτική εκμάθηση και εκγύμναση, ακολουθώντας πιστά τη γενικότερη φιλοσοφία της Ακαδημίας PΜΑ.

Η Ιστορία

Η Ακαδημία Εξελιγμένων Μαχητικών Τεχνών (PMA Hellas) ιδρύθηκε το 2010 στην Αθήνα, ως το πρώτο επίσημο παράρτημα της Progressive Martial Arts Academy η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.

Ο ελληνικής καταγωγής εκπαιδευτής και ιδρυτής της PMA, Sifu Nick Sacoulas, ανέθεσε στους μαθητές του Αριστείδη Αδαμόπουλο και Δημήτρη Τσατσάνη να αναλάβουν – υπό την καθοδήγησή του – τη δημιουργία, λειτουργία και επίσημη εκπροσώπηση της PMA στην Ελλάδα.

Η PMA από το 1995 που ιδρύθηκε, αποτελεί μια πρωτοπόρο σχολή πολεμικών τεχνών, διαρκώς εξελισσόμενη, τόσο σε επίπεδο διδακτικής ύλης, όσο και σε επίπεδο μεθόδων διδασκαλίας, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και τρόπου λειτουργίας γενικότερα.

Η PMA είναι από τις πλέον αναγνωρισμένες ακαδημίες μαχητικών τεχνών της Αμερικής, κερδίζοντας ιδιαίτερα τιμητικές διακρίσεις, όπως το βραβείο της κορυφαίας σχολής πολεμικών τεχνών στον κόσμο για το έτος 2009.

pmahellas-page-academy-01

Γιατί PMA Hellas

Σου Μαθαίνουμε πως να Προστατεύεις τον Εαυτό σου

Αντίθετα από τις περισσότερες παραδοσιακές πολεμικές τέχνες και συστήματα αυτοάμυνας, η διδακτική μας ύλη είναι σύγχρονη, πρακτική και μαχητικά άμεσα εφαρμόσιμη.

Θα μάθεις να προστατεύεις τον εαυτό σου σε όλους τους τομείς που μπορεί να περιλαμβάνει μια μάχη, συνδυάζοντας τεχνικές χτυπημάτων με χέρια και πόδια (Striking), παγιδεύσεις (Trapping), όρθια και εδάφους πάλη (Grappling) με ρίψεις, λαβές, κλειδώματα, κτλ., όπως και οπλομαχία.

Οι τεχνικές που διδάσκονται έχουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα τόσο σε συνθήκες αυτοάμυνας, όσο και στα πλαίσια διαφόρων μαχητικών αγωνισμάτων.

Πνευματική και Σωματική Βελτίωση

Η εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες προσφέρει ταυτόχρονα πνευματική, σωματική και ψυχική υγεία στους ασκούμενους. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης ο εγκέφαλός απελευθερώνει διάφορες ουσίες μέσα στο σώμα, οι οποίες βοηθούν στο να ανεβάσεις τη διάθεσή σου και να ζήσεις πραγματικά το παρόν και την κάθε του στιγμή.

Επιπλέον, αν οι στόχοι σου περιλαμβάνουν την απώλεια βάρους, βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας και μυϊκή ενδυνάμωση, έχεις την ευκαιρία να αξιοποιήσεις στο έπακρο τα προγράμματα της Ακαδημίας και να παρακολουθείς το σώμα σου να βελτιώνεται διαρκώς, ξεχνώντας τα παραδοσιακά γυμναστήρια, κτλ.

Μείωση του Άγχους

Είναι γεγονός ότι η συστηματική εκγύμναση παίζει καθοριστικό ρόλο και στη μείωση του άγχους. Το πρόβλημα με τις γνωστές προπονήσεις στα γυμναστήρια είναι ότι συνήθως καταλήγουν να γίνονται αρκετά βαρετές.

Αυτό όμως δε συμβαίνει κατά την εξάσκηση σε πολεμικές τέχνες, καθώς σε τέτοιου είδους προπονήσεις βρίσκεσαι σε περιβάλλον διαρκούς εκμάθησης (ακόμα ένας παράγοντας που συμβάλλει σημαντικά στην αποβολή άγχους).

Οι εξειδικευμένοι εκπαιδευτές της Ακαδημίας σου μαθαίνουν να γίνεσαι καλύτερος/η κάθε φορά που μπαίνεις στην αίθουσα προπόνησης και όλοι οι συναθλητές σου βοηθούν διαρκώς προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αν λοιπόν είχες μια δύσκολη και αγχώδη μέρα, να είσαι σίγουρος/η ότι τα επίπεδα του άγχους σου θα μειωθούν κατακόρυφα τη στιγμή που θα μπεις στην Ακαδημία για προπόνηση.

Αύξηση της Αυτοπεποίθησης

Μόλις αρχίσεις να βλέπεις τα αποτελέσματα της προπόνησης στα προγράμματα της ακαδημία μας, θα παρατηρήσεις ότι η αυτοπεποίθησή σου θα ανεβαίνει χωρίς όριο, ολοένα και περισσότερο.

Αναπόφευκτα θα δημιουργήσεις μια πιο δυναμική εικόνα για τον εαυτό σου. Με το να διοχετεύεις την ενέργειά σου σε κάτι θετικό, εσύ – και οι άλλοι – θα παρατηρήσουν κάτι “διαφορετικό” σε σένα.

Η αυτοπεποίθησή σου θα γίνει πραγματικά “ακλόνητη!”.

Η Εκπαίδευση στις Πολεμικές Τέχνες Μπορεί να είναι Διασκεδαστική

Οι μαθητές μας διασκεδάζουν αρκετά μαθαίνοντας και εφαρμόζοντας διαρκώς τεχνικές που θα μπορούσαν να τους σώσουν την ζωή, μέσα σε περιβάλλον που συνδυάζει την εκμάθηση με τη διασκέδαση.

Επιπλέον, στην ακαδημία μας όλοι αντιμετωπίζονται ως μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δεσμοί που κρατούν για μια ζωή.

Αυτό είναι κάτι που ενθαρρύνεται από τη φιλική ατμόσφαιρα που επικρατεί και αποτελεί σημαντικό στοιχείο του χαρακτήρα των προπονήσεων, αλλά και γενικότερα της κοινωνικής ζωής πολλών μελών μας.

Παραμένουμε στην Κορυφή των Τεχνών που Διδάσκουμε

Οι εκπαιδευτές της ακαδημίας δεν επαναπαύονται ποτέ! “Ακονίζουμε” διαρκώς τις δεξιότητές μας μαθαίνοντας τα πάντα σχετικά με τις τέχνες μας και τις διαφορετικές εκπαιδευτικές μεθοδολογίες, σε συνεργασία με τους κορυφαίους – διεθνώς καταξιωμένους – δασκάλους μας.

Διαθέτουμε έμπειρους και ειδικά καταρτισμένους εκπαιδευτές σε ότι διδάσκουμε και προσφέρουμε ποιοτική και αποτελεσματική εκπαίδευση τόσο σε πολεμικές τέχνες, όσο και σε προγράμματα αποκλειστικά για εκγύμναση.

Επιπλέον, προσφέρουμε ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για μικρές ηλικίες, το οποίο εγγυάται την υγιή πνευματική, ψυχική και σωματική ανάπτυξη του παιδιού σας.

Τα Προγράμματά μας Κυριολεκτικά Μεταμορφώνουν τις Ζωές των Ανθρώπων

Έχουμε πολλά παραδείγματα από μέλη που ήρθαν σε μας, έχοντας όχι και τόσο υγιεινό τρόπο διαβίωσης πριν ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα απόκτησαν πιο θετική στάση για τη ζωή τους, καθώς ένιωσαν σημαντική πνευματική, ψυχική και σωματική βελτίωση.

Η ακαδημία μας θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις τη ζωή που θέλεις. Το 90% των μελών μας ξεκίνησαν ως αρχάριοι, δίχως να έχουν πρόθεση να λάβουν ποτέ μέρος σε μαχητικά αγωνίσματα.

Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις κάποια προηγούμενη εμπειρία σε πολεμικές τέχνες. Δεν είμαστε απλώς μια “σχολή πολεμικών τεχνών”. Θα έχεις τη δυνατότητα να το διαπιστώσεις, όταν επισκεφτείς την ακαδημία για το δωρεάν εισαγωγικό σου μάθημα.

Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ Εισαγωγικό Μάθημα

Σου προσφέρουμε τη δυνατότητα να κάνεις ένα ιδιαίτερο εισαγωγικό μάθημα με έναν από τους κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτές της ακαδημίας, εντελώς δωρεάν!

Με τον εκπαιδευτή που θα σε αναλάβει, θα έχεις την ευκαιρία να συζητήσετε για τους προσωπικούς σου στόχους σχετικά με την εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και την εκγύμναση γενικότερα, έτσι ώστε να σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο πρόγραμμα για σένα.

Δεν υπάρχει καμία δέσμευση να συνεχίσεις μετά από αυτό το πρώτο σου εισαγωγικό μάθημα.

Ο σκοπός είναι να νιώσεις άνετα με τη φιλική και ταυτόχρονα δυναμική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην ακαδημία, ενώ παράλληλα θα μάθεις βασικές τεχνικές, θα πάρεις μια καλή ιδέα για το τι θα περιλαμβάνει η πρώτη φάση της εκπαίδευσής σου και θα εξοικειωθείς με την ορολογία που χρησιμοποιούμε στις ομαδικές προπονήσεις, ώστε να ενταχθείς ομαλότερα από το πρώτο μάθημα.

Εκπαιδευτές

pmahellas-page-instructors-aristeidis-adamopoulos

Αριστείδης Αδαμόπουλος

Επικεφαλής Εκπαίδευσης

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος κατέχει πάνω από 30 έτη εμπειρίας, καθώς ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1985.

Διαθέτει διδακτική εμπειρία από το 1998.

Πιστοποιήσεις

Full Instructor in Jeet Kune Do / Jun Fan Gung Fu
Under SiFu Nick Sacoulas

Full Instructor in Filipino Martial Arts
Under SiFu Nick Sacoulas

Phase 1 Instructor in Progressive Fighting Systems
Under SiFu Paul Vunak

Black Belt 1st Dan in Pankration/MMA
Under Sensei Stefanos Horianopoulos

Μαύρη Ζώνη στο Tae Kwon Do
Κάτω από τον δάσκαλο Δημήτρη Καλτσά

pmahellas-page-instructors-dimitris-tsatsanis

Δημήτρης Τσατσάνης

Υπεύθυνος Προγραμμάτων Πολεμικών Τεχνών & Fitness

Ο Δημήτρης Τσατσάνης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1991.

Διαθέτει διδακτική εμπειρία από το 2009.

Πιστοποιήσεις

Associate Instructor in Jeet Kune Do / Jun Fan Gung Fu
Under SiFu Nick Sacoulas

Associate Instructor in Filipino Martial Arts
Under SiFu Nick Sacoulas

Phase 1 Instructor in Progressive Fighting Systems
Under SiFu Paul Vunak

MMA Conditioning Coach
Certified by Mixed Martial Arts Conditioning Association

Level 1 Kettlebell Trainer
Certified by Steve Cotter (International Kettlebell & Fitness Federation)

Συνεργαζόμενοι Εκπαιδευτές

Νίκος Σακούλας

Ιδρυτής PMA

Ο Νίκος Σακούλας ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1983.
Ίδρυσε την Ακαδημία Progressive Martial Arts το 1995.

Διαθέτει διδακτική εμπειρία από το 1990.

Πιστοποιήσεις

Full Instructor in Jeet Kune Do / Jun Fan Gung Fu
Under SiFu Dan Inosanto

Full Instructor in the Filipino Martial Arts Fu
Under SiFu Dan Inosanto

Full Instructor in Muay Thai (under Ajarn Surachai Sirisute)
Associate Instructor in Combat Submission Wrestling
Under Sensei Erik Paulson

Full Instructor Level 7 / Katipunan 2 in Sayoc Kali
Under Tuhon Chris Sayoc

Guro in Dog Brothers Martial Arts
Under Guro Marc “Crafty Dog” Denny
“Raw Dog” – Member of the Dog Brothers Pack

Sayoc Whip Instructor
Under Tuhon Chris Sayoc

Specialist in Martial Arts Conditioning – International Sports Sciences Association

Certified Fitness Trainer – International Sports Sciences Association
UFC Trainer / Coach – UFC 42

Άγγελος Μπαστάκης

Εκπαιδευτής Sayoc Kali

Ο Άγγελος Μπαστάκης ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες το 1999.

Διαθέτει διδακτική εμπειρία από το 2008.

Πιστοποιήσεις

Associate Instructor in Sayoc Kali
Under Pamana Tuhon Chris Sayoc

Συνεργαζόμενοι Οργανισμοί